Бивши обавештајац Ритер: Запад тражи начине да се реши Зеленског и Украјине

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Nov.2023, 08:59

Бивши обавештајац Ритер: Запад тражи начине да се реши Зеленског и Украјине

Западне земље активно траже прилику да престану да помажу украјинском председнику Володимиру Зеленском, јер схватају да је сукоб изгубљен, тврди бивши амерички војни обавештајац Скот Ритер. Фото: Танјуг/AP Photo/Susan Walsh „У наредним недељама и месецима, колективни Запад ће морати >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да пронађе начине да се реши Зеленског и Украјине“, нагласио је он у ауторском тексту за Спутњик.
Ритер је навео да је Кијев одувек био интересантан западним земљама само као средство за слабљење Русије. Међутим, додао је, то нису успели да постигну, па им Зеленски и Украјина више нису потребни.
„Украјина је била, јесте и увек ће бити мало више од оруђа у главама западних лидера са којима се Зеленски ускладио, које ће се користити када то буде згодно, а биће одбачено када више не буде тако. Чињеница је да је колективни Запад исцрпљен украјинским сукобом…С друге стране, Русија није ослабила, напротив, постала је јача на свим нивоима: економском, војном и политичком“, додао је он.
Према његовим речима, тренутни сукоб између Хамаса и Израела пружио је „згодан изговор за убрзање овог процеса“, јер су, како је додао, војни ресурси који би иначе могли бити стављени на располагање Украјини преусмерени на Израел, што је реалност која ће постојати у догледној будућности.
„Можда је крајње време да сценаристи CIA осмисле крај трагедије у чијем су стварању помогли“, поручио је Ритер.
Раније је телевизијски канал NBC, позивајући се на званичнике, пренео да САД и Европа разговарају са Кијевом о могућности мировних преговора са Москвом.
Према писању медија, амерички и европски званичници забринути су што је сукоб, по њиховом мишљењу, “запао у ћорсокак“.
Они, такође, нису сигурни у своју способност да пруже даљу помоћ Украјини, навео је NBC.
SAD: Republikanski plan budžeta ne uključuje dodatnu pomoć za Izrael i Ukrajinu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бивши обавештајац Ритер: Запад тражи начине да се реши Зеленског и Украјине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.