Колико минута треба да вежбамо на недељном нивоу? Ова бројка се препоручује као најмања

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Nov.2023, 08:01

Колико минута треба да вежбамо на недељном нивоу? Ова бројка се препоручује као најмања

Колико вежбања вам је заиста потребно недељно и дневно – и да ли можете реално да примените ове здраве смернице у свом свакодневном животу? Фото: Pexels/Jonathan Borba О важности вежбања се говори више него икада. Све више људи ради поослове који подразумевају седење, па је самим тим важно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да знамо да морамо да се покренемо.
Недељне препоруке, према актуелним смерницама за физичку активност Министарства здравља и људских служби САД, кажу да је одраслима потребно најмање 150 минута аеробне активности умереног интензитета или 75 минута аеробне физичке активности високог интензитета сваке недеље.
Одраслима су такође потребне вежбе за јачање мишића, као што је тренинг отпора или дизање тегова, најмање два дана недељно.
– На први поглед, ове бројке могу изгледати застрашујуће. Али добра вест је да не постоји јединствена формула за постизање ових смерница, нити то морате да радите одједном – каже Виллиам Ли, лекар и научник.
Препоруке за дневне вежбе Можете да поделите тих 150 минута (или 75 минута високог интензитета) како год желите, али најчешћа препорука је да своју аеробну активност распоредите на целу недељу: вежбање 30 минута дневно, пет дана у недељи рецимо.
Ово не само да даје вашем телу времена да се опорави између тренинга, вецћвам такође олакшава да уклопите време за вежбање у ваш распоред.
Naučnici otkrivaju šta naš smeh otkriva o nama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Колико минута треба да вежбамо на недељном нивоу? Ова бројка се препоручује као најмања се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.