Николић: Ко купује онлајн од непроверених продаваца остаје без потрошачких права

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Nov.2023, 16:03

Николић: Ко купује онлајн од непроверених продаваца остаје без потрошачких права

Зоран Николић из Националне организације потрошача Србије (НОПС) изјавио је данас да они који купују робу од непроверених продаваца путем интернета остају без свих потрошачких права. FOTO: AP Photo/Jenny Kane, File Николић је за Танјуг рекао да грађани тиме ризикују да остану без онога шта >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су купили, као и да добију оно што нису наручили.
„Онлајн куповина је угодан начин куповине. Међутим, оно што потрошачи у Србији раде, далеко чешће него у другим државама, јесте да купују од непознатих произвођача, преко друштвених мрежа. Тамо немате регистрованог трговца“, навео је Николић.
Појаснио је да се тиме губе основна права које грађани остварују куповином у радњи.
„Постоје права куповине, укључујући одустајање од куповине у року од 14 дана, рекламацију током две године након куповине. Ако не знате од кога купујете, нећете остварити ниједно од њих“, рекао је Николић.
Ипак, наглашава да са друге стране, постоји сигуран начин куповине и преко интернета.
„Постоји и сигурна онлајн куповина, уређена је законима. Тада сва права која имате приликом куповином у радњи, остварујете и куповином из фотеље“, закључио је Николић.
U ponedeljak otvorena vrata Ministarstva poljoprivrede – poziv na razgovor

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Николић: Ко купује онлајн од непроверених продаваца остаје без потрошачких права се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.