Ово поврће може да изазове надимање стомака! Избегавајте га!

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Nov.2023, 16:02

Ово поврће може да изазове надимање стомака! Избегавајте га!

Надимање стомака је стање које погађа већину људи у неком тренутку живота. Фото: Pixabay/Tumisu Ово стање може бити прилично непријатно искуство, а надимање може бити узроковано једењем одређених намирница, али и пребрзим и превише једењем.
Стручњаци тврде да постоји ризик од >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << надимања стомака ако се редовно једете карфиол.
Једење велике количине карфиола током оброка могло би да доведе до привременог отока стомака. Наиме, карфиол је једна од намирница које су изузетно тешко сварљиве. Међутим, стручњаци саветују да можете смањити болове у стомаку или надимање ако добро кувате карфиол.
Надувавање је стање где стомак отекне, што се често може јавити после оброка. Људи који се често осећају надутост приметили су да је ово стање повезано са конзумирањем одређених намирница.
Сезонско поврће је здрава храна која садржи многе есенцијалне хранљиве материје, укључујући витамин Ц и К, влакна и калијум.
Међутим, то може изазвати неке нежељене пробавне симптоме, укључујући надимање.
Такође можете бити изложени ризику од надимања стомака ако редовно једете лук.
Лук садржи фруктане, растворљива влакна која су такође тешко сварљива.
Исто тако, надимање може бити узроковано затвором, синдромом иритабилног црева или чак гутањем превише ваздуха.
Такође може бити узроковано неким озбиљнијим стањима, укључујући рак јајника или рак црева код жена.
Da li ste znali da tuširanje može da ubrza metabolizam?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ово поврће може да изазове надимање стомака! Избегавајте га! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.