Насрала: Западни лидери сада позивају на прекид ватре, извршити притисак на САД

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Nov.2023, 19:01

Насрала: Западни лидери сада позивају на прекид ватре, извршити притисак на САД

Лидер либанског Хезболаха Хасан Насрала изјавио је данас да глобалне демонстрације против Израела због рата у Гази врше притисак на израелску државу и савезнике и упутио позив да се изврши притисак на САД. Фото: Wikimediacommons/Unknown author „Видимо хиљаде људи у Вашингтону, Њујорку, Лондону >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и Паризу како протестују против Израела“, рекао је Насрала и додао да западни лидери који су првобитно осудили Хамас због масакра 7. октобра сада позивају на прекид ватре, пренео је „Тајмс оф Израел“.
Према његовим речима, једини глас који се истиче су САД и њихов „следбеник“ Велика Британија.
Насрала је упутио позив да се међународни притисак усмери на САД.
Коментаришући самит који је у току у Ријаду, Насрала је рекао да арапски и исламски самит окупља 57 арапских и исламских држава и да су очи Палестинаца и других људи у региону упрте у овај самит.
Он је казао да ове земље неће слати војнике да разбију израелску блокаду Газе, али да народи региона очекују да арапски и муслимански свет барем заузме јединствен став и захтева од Американаца да прекину израелску офанзиву, отворе коридор за испоруку помоћи и пружање медицинске помоћи, „чак и док Газа наставља да се бори“.
Констатујући регионалну подршку Хамасу, Насрала је истакао да „нада лежи у подршци са различитих фронтова, посебно Западне обале“. Он је похвалио „храбру одлуку“ јеменских Хути побуњеника и њихових вођа, који су послали пројектиле и дронове на Израел.
Насрала је поменуо и недавне нападе на америчке снаге у Ираку и Сирији, рекавши да „операције које су у току доприносе ослобађању две земље од америчке окупације, али је непосредни циљ да се заустави (израелски) напад на Газу“.
Обраћајући се администрацији председника САД Џозефа Бајдена, Насрала је додао да ако Америка жели да стави тачку на нападе на овом секундарном фронту (у Ираку и Сирији), мора да наметне крај израелском нападу на Газу. Он је позвао да се рат између Израела и Хамаса одуговлачи што дуже.
„Притисак треба повец́ати. Време је неопходно за покрете ‘отпора'“, истакао је Насрала.
Он казао да је израелска економија претрпела „десетине милијарди долара губитака“ од напада Хамаса 7. октобра „упркос 14 милијарди долара војне помоћи коју су јој пружиле САД“, мислећи на америчку војну помоћ Израелу која тек треба да буде одобрена.
Насрала је поздравио иранску подршку његовој организацији и другим групама које се противе Израелу и САД. „Иран је моћ којој треба да захвалимо за подршку исламским покретима ‘отпора’ у региону“, рекао је он.
Према његовим речима, Иран подржава исламске покрете финснсијски, материјално, дипломатски и војно.
Sisi: Kolektivno kažnjavanje Gaze neprihvaljivo, neophodan hitan prekid vatre

 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Насрала: Западни лидери сада позивају на прекид ватре, извршити притисак на САД се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.