Да ли сте знали да туширање може да убрза метаболизам?

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Nov.2023, 19:01

Да ли сте знали да туширање може да убрза метаболизам?

Купање је редовна пракса. Осим тога, нема ничег бољег од опуштања у кади са пенушавом купком или туширање топлом водом након напорног дана. Фото: Pixabay/tookapic Начин на који се купате има много везе са вашим здрављем. Технике и методе које користите за купање могу вам помоћи да останете >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << здрави на много начина.
Кључно је да користите исправне технике купања Када су у питању средства за прање тела која нашу кожу одржавају чистом и свежом, сви имамо своје фаворите.
Шта год да одлучите да урадите, требало би да будете сигурни да користите најбоље методе чишћења и најудобнији прибор који иде уз то.
Истина је, међутим, да чишћење коже под тушем правилним поступцима има и предности и мане.
Купање током летње сезоне Лето захтева купање или туширање хладном водом. Без обзира које производе користите, пилинг морате обавити под тушем док се купате.
Мртве ћелије коже и загађивачи који су се накупили током дана могу се лако уклонити са коже употребом крпе за пилинг као део рутине прања.
За благи пилинг, једноставно сипајте средство за чишћење на влажну крпу за пилинг и почните да трљате кожу кружним покретима.
Бржи метаболизам? Ова метода помаже да се стимулише лимфни систем који се налази испод ваше коже. Због побољшаног протока крви, може лакше да тече, што би могло да убрза метаболизам и унапреди одлично здравље црева. И не само то, побољшана крема за прање чини чуда за масније и комбиноване типове коже како би спречила појаву митисера и посветлила досадну, суву кожу.
Предности купања у топлој води током зиме Према Ајурведи, саветује се да се следи Абхианга која захтева трљање тела уљем и добру масажу пре купања. Ово помаже у враћању влаге у кожу уз одржавање циркулације крви. Током зиме такође може бити мало или нимало излагања сунцу, па се саветује седење и сунчање након наношења уља пре купања у топлој води. Према недавној студији, терапија топлом водом може помоћи у побољшању метаболизма, контроли упале и нивоа шећера (глукозе) у крви, посебно код мушкараца са прекомерном тежином.
Покушајте да се често купате у врућој купки ако немате времена за одређену рутину вежбања.
Ovo su najgore namirnice i pića za vaše mišiće

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли сте знали да туширање може да убрза метаболизам? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.