Скоро половина угоститеља не жели дувански дим у својим објектима

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Nov.2023, 14:05

Скоро половина угоститеља не жели дувански дим у својим објектима

Резултати анкете показали су да чак 43 одсто угоститеља жели да ослободи своје локале дима класичне цигарете, 25 одсто њих то ради из еколошких разлога, 12 одсто јер већина њихових гостију користи бездимне алтернативе, док преосталих 20 одсто као главни разлог наводе бригу о здрављу. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Unsplash/Kristaps Solims

Сви испитаници дозволили су употребу бездимних алтернатива, показују резултати анкете коју је спровела фејсбук страница „Има без дима“.

Највећи број анкетираних, 41 одсто, дозвољава употребу бездимних алтернатива у својим локалима јер не стварају дим као класичне цигарете, већ аеросол, док је 33 одсто локала навело да њиховим гостима, који су непушачи, не сметају алтернативе јер не емитују дим цигарете, те нема смрада на гардароби, коси, кожи, храни.

Шест одсто анкетираних као разлог наводе да су алтернативе постале тренд међу пушачима, док преосталих 20 одсто као разлог наводи то што њиховим гостима не смета мирис и нема утицаја на храну коју припремају.

Истраживање је показало да постоји средњи пут, компромисно решење које може задовољити све стране, људе којима смета дим, потом оне који имају потребу да конзумирају неки никотински производ, као и угоститељски бизнис.

https://gradskeinfo.rs/na-sajmu-vina-otvoreni-balkan-od-16-do-19-novembra-600-izlagaca-450-profesionalnih-kupaca-11-11-2023/
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Скоро половина угоститеља не жели дувански дим у својим објектима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.