Ђоковић: Надам се да ћу сезону крунисати на прави начин

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Nov.2023, 12:38

Ђоковић: Надам се да ћу сезону крунисати на прави начин

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је на конференцији за медије пред почетак Завршног турнира у Торину, да се нада да ће сезону крунисати на прави начин. Фото: Танјуг/AP Photo/John Minchillo Ђоковић ће играти у недељу, 12. новембра од 21 сат против Данца Холгера Рунеа у првом колу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Зелене групе на Завршном турниру сезоне у Торину.
„Ово је поред гренд слемова, највећи турнир у нашем спорту. Осам најбољих играча се такмичи током целе године, да се квалификује на завршни турнир. Једини турнир који има групну фазу, веома ми је познато шта значи играти овде и у овим условима. Прошле године сам био перфектан, пет од пет. Надам се да ћу сезону крунисати на прави начин. Циљ ми је да сезону завршим као број један и за то ми фали само једна победа, а као позитивна последица свега тога да освојим турнир, истакао је Ђоковић.
У првом мечу Зелене групе у недељу од 14.30 часова састаће се Италијан Јаник Синер и Грк Стефанос Циципас. Мечеви првог кола Црвене групе на програму су у понедељак, 13. новембра. Од 14.30 сати играће Шпанац Карлос Алкараз и Немац Александар Зверев, док ће се од 21 час састати Руси Данил Медведев и Андреј Рубљов.
Пласман у полуфинале обезбедиће по два најбоља тенисера из обе групе. Српски тенисер је вечерас са својим тимом одрадио тренинг у Торину. Ђоковићу ће ово бити 16. наступ на Завршном турниру сезоне. Он је освајао Завршне турнире 2008, 2012, 2013, 2014, 2015. и 2022. године.
Ђоковићу ће бити неопходна само једна победа да обезбеди позицију број један на АТП ранг листи на крају сезоне, рекордан осми пут у каријери.
Sakramento bolji od Oklahome na domaćem terenu, Dončić vodio Dalas do pobede

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђоковић: Надам се да ћу сезону крунисати на прави начин се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.