Селаковић: Онима који су спонзорисали независност тзв. Косова се жури

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Nov.2023, 12:37

Селаковић: Онима који су спонзорисали независност тзв. Косова се жури

Онима који су спонзорисали независност тзв. Косова се жури и од Србије траже да уради нешто што ниједна друга земља није урадила, изјавио је министар за рад, борачка и социјална питања Никола Селаковић у интервјуу за данашње „Вечерње новости“. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> „Оно што од нас хоће, а то је признање Косова, никада неће имати“, рекао је Селаковић и истакао да наша ситуација поводом КиМ никада није била лака.

„Тешком је чини околност да се у Приштини налази тирански режим Аљбина Куртија, чији је циљ уклањање Срба и цркве. Чињеница је да на Блиском истоку и у Украјини имамо два сукоба која воде ка поларизацији и сврставању држава, а наша војно и политички неутрална позиција је трусна и тешка за одржавање, али се чува,“ изјавио је министар.

На питање да ли му се чини да западни предизборни инжењеринг никада није био присутнији још од 5. октобра 2000. године, Селаковић каже да се води веома прљава кампања.

„Они који немају резултате ће се трудити да на сваки начин скрену пажњу на најпрљавији терен и увуку нас у кампањско политичко блато. Ми представљамо оно што смо урадили – аутопутеве, пруге, школе, домове здравља. Од 2012. до данас смо запослили више од 500.000 људи“, рекао је министар.

Према његовим речима, таква влада коју нико не може да уцени одговара ономе ко не жели јаку Србију.

„Уплитаће се са циљем да уместо чврсте власти, стварају шаролике коалиције које занима само власт ради власти и које неће интересовати национални интереси“, додао је Селаковић.

О покушајима да се Гаврило Принцип претвори у српског терористу, министар каже да је он, несумњиво, тираноубица.

„Они којима је ближи онај који је страдао у атентату никада неће прихватити да је њихов престолонаследник био тиранин. Аустроугарска званична политика у БиХ је систематски негирала право српског народа на национални идентитет и опредељење намећући Калајеву идеологију бошњаштва“, изјавио је Селаковић.

На питање зашто се се тек после једног века подигао споменик генералу Божи Јовановић, министар каже да смо један период наше историје преспавали.

„Ђенерал Божидар Божа Јанковић је један од најталентованијих српских војсковођа. Чињеница да је враћен из пензије и постављен на чело Треће армије, којем је дат свети задатак да ослободи Косово, је доказ војничког умећа. Мало људи зна ко је био Божидар Јанковић“, рекао је Селаковић и додао да земља више него икад води рачуна о ратним војним инвалидима и породицама бораца.
„Пре годину дана имали смо 25.247 бораца, а сада 40.638 бораца. То је повећање за 61 одсто. Уверен сам да ћемо у наредном периоду имати још више бораца. Показујемо да није срамота бити борац, што је у једном тренутку био случај, и да тим људима треба да искажемо захвалност и поштовање“, изјавио је министар.

Он се осврнуо и на значај данашњег датума, истакавши да осећа моралну обавезу да овај дан називамо Даном победе у Првом светском рату.

„Формално реч је о Дану примирја, суштински до тог примирја не би дошло да није било савезничке победе. Први светски рат био је само предворје Другог, који је завршен капитулацијом Немачке. Вероватно да се не би поновило оно што се догодило 1918, а то је да се само потпише примирје под одређеним условима који јесу били веома рестриктивни. Не држећи се форме него суштине, Србија има пуно права да тај дан назове даном своје победе, победе Давида над Голијатом, мале државе по територији и броју становника на коју су се у једном делу рата обрушила два царства и једна суседна држава“, рекао је Селаковић

https://gradskeinfo.rs/natalijina-ramonda-simbol-pobede-i-stradanja-11-11-2023/
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Селаковић: Онима који су спонзорисали независност тзв. Косова се жури се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.