Русија сматра Казахстан најближим савезником

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Nov.2023, 09:32

Русија сматра Казахстан најближим савезником

Председници Русије и Казахстана Владимир Путин и Касим-Жомарт Токајев потписали су јуче заједничку изјаву након преговора у Астани и акциони план сарадње за период 2024–2026. Фото: Танјуг/Vyacheslav Viktorov, Roscongress Foundation via AP Путин борави у посети Казахстану, где му је казахстански председник >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << приредио свечани дочек у својој резиденцији у Астани. Лидери су имали састанак у четири ока, а затим и у проширеном формату. Обратили су се и учесницима Форума међурегионалне сарадње две земље.
Путин је током разговора с Токајевом, на састанку у проширеном саставу, истакао да Русија сматра Казахстан најближим савезником.
„Русија и Казахстан су савезници, али не просто савезници, већ најближи могући савезници. Такви односи развили су се током низа претходних година. Захвалан сам председнику Токајеву на томе што је очувао ту тенденцију јачања наших односа, што несумњиво иде у прилог нашим народима”, рекао је руски лидер.
Према његовим речима, Москва и Астана могу да реше сва важна питања, без обзира на све потешкоће актуелне ситуације.
Двојица председника претходно су разговарали у четири ока. На почетку тог сусрета Путин је оценио да се стратешко партнерство и савезништво између две земље поуздано развијају.
„Русија и Казахстан имају добар потенцијал у аграрној сфери, постоје добре могућности да осигурају своје интересе и да помогну партнерима у свету”, рекао је руски председник.
Netanjahu: Izrael ne želi da osvoji, okupira i upravlja Gazom

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија сматра Казахстан најближим савезником се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.