Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Nov.2023, 06:02
Рецепт дана: Пилетина „ожени ме“
Пилетина „ожени ме“ постаје све популарнија на друштвеним мрежама.
Фото: Pixabay/congerdesign
Састојци:
три велика комада пилећих прса или шест пилећих филета претходно осушених кухињском крпом
мало соли и црног бибера
30 грама брашна
45 милилитара маслиновог уља
40 грама несланог >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << путера
три чена белог лука
кашика парадајз соса
1/2 кашичице сушеног оригана
мало црвене паприке (опционо)
240 милилитара пилећег бујона
120-180 милилитара павлаке
40 грама пармезана
70 грама сушеног парадајза
мало босиљка
Припрема:
Ако користите пилећа прса, почните од најдебљег краја и исеците сваки комад пилећих прса хоризонтално на пола, тако да на крају добијете укупно шест комада. Добро их посолите и побиберите са обе стране. У тањир ставите брашно и у њега уваљајте сваки комад фила. Затим их поређајте на велики тањир. Загрејте уље у великом тигању на средње јакој ватри. Када је вруће, смањите ватру и додајте путер. Пржите месо са једне и друге стране док не порумени (око пет минута). Додајте уље по потреби. Месо поређајте на тањир. Смањите ватру, додајте бели лук и динстајте око два минута. Додајте парадајз сос и динстајте два минута уз мешање. По жељи додајте црвену паприку и оригано. Појачајте ватру на средњу и додајте темељац. Оставите да се кува око пет минута, односно док се течност не смањи на пола. Додајте павлаку и лагано мешајте док се сос не згусне, око три минута. Умешајте пармезан и сушени парадајз. Вратите пилетину у тигањ и кувајте око четири минута. Уклоните са ватре и послужите са босиљком.
Пријатно!
Jedan vitamin će vam pomoći da povećate fizičke performanse
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Пилетина „ожени ме“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.