Ваше биљке биће вам захвалне: Цвећарка открива савете за заштиту цвећа током зиме, ово обавезно урадите!

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Nov.2023, 11:49

Ваше биљке биће вам захвалне: Цвећарка открива савете за заштиту цвећа током зиме, ово обавезно урадите!

Многе домаћице, љубитељке хортикултуре и узгајања цвећа, у овом периоду покушавају да збрину све биљке које су им још увек у дворишту и на терасама. С обзиром да нам је ова година донела пријатно и топло време, цвеће је свима улепшавало окућницу дужи временски период. Фото: Градске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << инфо Цвећарка Марија поделила је неколико практичних савета и открила за наш портал како да збринете ваше биљке како би оне могле да презиме до наредног пролећа.
„Људи се најчешће питају како да сачувају, не само саксијско цвеће, већ и резано како би што дуже уживали у њему. Пошто нам права зима још увек није стигла, не морате ваше биљке уносити у затворене просторије. Међутим, већ крајем овог месеца, све мушкатле и остало цвеће требали би заштитити од смрзавања, орезати га и сместити у неку прохладну и светлу просторију. Биљке које се унесу у топле просторије, могу да одбаце лишће и практично угину, јер им температурни шок не одговара“ – истакла је она.
Што се тиче заливања, у фази мировања, када биљка не цвета, није потребно пречесто заливати, иако то ипак зависи од врсте цвећа. Марија напомиње да уколико је реч о мушкатлама или пелцерима, довољно их је заливати на свака три дана. Неке биљке не треба заливати чешће од једном недељно, то су орхидеје или зимске руже.
Када су у питању руже, обожаване у већини домаћинстава, у крајевима где су зими врло ниске температуре, руже треба закопати, како би на пролеће поново процветале – додаје она.
Napravite domaći ženski parfem, bez toksičnih hemikalija

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ваше биљке биће вам захвалне: Цвећарка открива савете за заштиту цвећа током зиме, ово обавезно урадите! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.