Европска награда за бечке „Храбре инфлуенсере“

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Nov.2023, 10:47

Европска награда за бечке „Храбре инфлуенсере“

Бечки социјални пројекат „Храбри инфлуенсери“ примио је у Бриселу „грађанску награду“ Европског парламента. Фото: City of Vienna/Kancelarija Grada Beča u Beogradu У оквиру овог програма, млади, посебно из тешких животних услова, подстичу се да представе и реализују своје властите пројектне идеје.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Пројекат „Храбри инфлуенсери“ покренут је лета 2021. године усред пандемије корона вируса, од стране Удружења за подстицај рада, образовања и будућности „АБЗ Аустрија“, образовне иницијативе „Teach for Austria“, омладинске платформе „youngCaritas“ и Caritas бечке надбискупије.
До сада је од стране 88 „Храбрих инфлуенсера“ реализовано 63 пројекта. „Што су кризе веће, то је важније да се младим људима пружи подршка и да им се дају неопходни алати како би развили своје потенцијале и то чинили са самопоуздањем“, каже водитељка пројекта Мери Кројцер из бечког Caritas-а. Млади се посебно подстичу у развијању нових начина деловања и спровођења идеја које трајно делују против изолације, страха од будућности и психичког стреса. До сада је програм био финансиран од стране аустријског Министарства за социјална питања.
Европска награда за грађанско деловање се додељује сваке године за највише 50 пројеката широм Европске уније, при чему се у свакој земљи награђује барем један пројекат.
Добитници се награђују за активности које се односе на основна грађанска права, јачање европског духа или промоцију међусобног разумевања у ЕУ.
U Beču otkrivaju talentovane učenike testiranjem njihovih veština

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Европска награда за бечке „Храбре инфлуенсере“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.