Командант израелске војске: Продрли смо у „срце града Газе“

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Nov.2023, 21:22

Командант израелске војске: Продрли смо у „срце града Газе“

Израелске снаге (ИДФ) продрле су дубоко у град Газу, саопштио је вечерас командант израелских одбрамбених снага. Фото: Танјуг/AP Photo/Petros Giannakouris „Први пут у неколико деценија, ИДФ се бори у срцу града Газа. У срцу тероризма“, рекао је генерал мајор Јарон Финкелман.
Вест да је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << израелска војска у центру Газе потврдио је и израелски минстар одбране Јоав Галант.
Како наводи британски „Скај њуз“, није било индикација са терена да су израелске трупе масовно ушле у град, али портпарол војске Ричард Хект указао је на то да трупе које су окружиле град могу да врше упаде у центар.
Тенкови су позиционирани у предграђу Газе за потенцијални јачи упад у урбани део Газе, рекли су становници овог града. „Свакога дана и свакога часа, наше снаге убијају милитанте, откривају тунеле, уништавају противничко оружје и напредују ка непријатељским центрима“, додао је Финкелман.
Британски сервис додаје да је војно крило Хамаса саопштило да су њихови борци претрпели тешке губитке и штету након напредовања израелске војске.
Galant: Zadržaćemo pravo da odgovorimo na svaku pretnju u Gazi i posle rata

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Командант израелске војске: Продрли смо у „срце града Газе“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.