Галатасарај и Фенербахче траже да се Суперкуп игра у Турској уместо у С. Арабији

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Nov.2023, 15:57

Галатасарај и Фенербахче траже да се Суперкуп игра у Турској уместо у С. Арабији

Фудбалски клубови Галатасарај и Фенербахче затражили су од Фудбалског савеза Турске да утакмица Суперкупа буде одиграна на домаћем терену уместо како је планирано у Саудијској Арабији, преноси АП. Фото: Танјуг/AP Photo/Emre Otkay Како је раније објављено, меч између Галатасараја и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Фенербахчеа требало би да буде одигран 29. децембра у Ријаду. Међутим, постоји притисак да овај дуел буде одигран у Турској, јер се обележава стогодишњица проглашења републике.
Фенербахче је у недељу на седници Управног одбора предложио да се Суперкуп одигра на Ататурк стадиону у Истанбулу, на коме је прошле сезоне одиграно финале Лиге шампиона или на стадиону Самсуна. Предлог је једногласно усвојен, саопштио је истанбулски клуб.
АП подсећа да је Самсун град одакле је Мустафа Кемал Ататурк покренуо рат за независност и наставио са успостављањем републике из рушевина Отоманског царства 19. октобра 1923. године. Питање одигравања Суперкупа Турске било је и на дневном реду Управног одбора Галатасараја, који је у понедељак саопштио да клуб жели да се утакмица игра у отаџбини.
Галатасарај је прошле сезоне освојио титулу у турском шампионату, док је Фенербахче био победник националног Купа.
Zvezda čeka niški Radnički, Partizan sa Grafičarem u osmini finala Kupa Srbije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Галатасарај и Фенербахче траже да се Суперкуп игра у Турској уместо у С. Арабији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.