Инфраструктура железнице: У Нишу реконструисана четири путна прелаза

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Nov.2023, 15:47

Инфраструктура железнице: У Нишу реконструисана четири путна прелаза

Инфраструктура железнице Србије реконструисала је у претходних двадесетак дана четири путна прелаза на територији Града Ниша, као и један путни прелаз недалеко од Владичиног Хана. Фото: Танјуг/Иван Стевчић У периоду од 16. до 30. октобра 2023. године, реконструисани су путни прелази >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у самом Нишу, на прузи Ниш – Димитровград, и то: Апелациони суд, Обилићев венац, Трошарина и Пиротска рампа. Поред тога, урађен је и путни прелаз у Сувој Морави, код Владичиног Хана.
Четири путна прелаза који су реконструисани у Нишу налазе се у ширем центру тог града, на укрштању пруге Ниш – Димитровград и најфреквентнијих друмских саобраћајница, наведено је у саопштењу. Реч је о путним прелазима који деценијама нису били реконструисани, а прагови су били стари и преко 30 година, што је отежавало и успоравало функционисање и железничког, и друмском саобраћаја.
Инфраструктура железнице Србије на овим путним прелазима заменила је шине, прагове и комплетак колосечни материјал, након чега је уследило њихово асфалтирање.
Целокупан посао завршен је у сарадњи Инфраструктуре железнице Србије и Града Ниша, а у корист Нишлија и корисника железничких услуга. Реконструкцију колосека на путним прелазима финансирала је Инфраструктура железнице Србије, док је обнову друмских саобраћајница на овим местима финансирао Град Ниш.
Због технологије извођења радова, путни прелази у Нишу реконструисани су у условима потпуне обуставе и железничког саобраћаја, и друмског саобраћаја, уз обезбеђене алтернативне правце.
Реконструисани путни прелази обезбедиће виши ниво безбедности у железничком и друмском саобраћају, као и лакши и ефикаснији прелазак аутомобила преко пруге, што ће допринети и да се у главним нишким саобраћајницама не праве гужве и колоне испред путних прелаза, наведено је у саопштењу.
Prihvaćeni svi zahtevi radnika Pošte koji protestuju – rast plata u proseku 30 odsto

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Инфраструктура железнице: У Нишу реконструисана четири путна прелаза се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.