Рецепт дана: Енглески доручак

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Nov.2023, 05:23

Рецепт дана: Енглески доручак

Енглески доручак је кулинарски класик који морате пробати бар једном. Стога, у наставку је рецепт. Фото: Pixabay/AndreBeukes Састојци: 6 кришки димљене сланине 1 конзерва белог пасуља 4 мање свињске кобасице 200 г крвавице 4 пара белог тост хлеба 2 шоље печурака 1 велики парадајз 4 јаја со бибер Припрема: Димљену >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сланину мало исеците ножем на неколико места, раширите на плех и пеците на 200 степени у рерни док не постану хрскаве. Прорези које сте направили ножем ће помоћи да сланина остане равна. Током печења, једном окрените, да се равномерно испече. За то време пасуљ из конзерве пребаците у шерпу, па загрејте на роштиљу, повремено мешајући. Док се пасуљ загрева, у великом тигању пропржите целе свињске кобасице и крвавицу исечену на колутове. Када су готове, одложите их на тањир и на остављеној масноћи испржите кришке белог хлеба са обе стране. Паралелно са месом у другом тигању на мало уља пропржити печурке исечене на четвртине, а одмах после њих парадајз исечен на пола. Зачините поврће по укусу. Печурке треба да буду карамелизоване, а парадајз топао и мекан. Немојте превише термички третирати. Када је поврће готово, ставите га на тањир и испржите јаја да бело буде хрскаво, а жуманце само делимично кувано.
Пријатно!
Evo kako da ne prekršite dijetu i sprečite žudnju za slatkišima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Енглески доручак се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.