Рецепт дана: Крем чорба од батата и броколија

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Nov.2023, 05:00

Рецепт дана: Крем чорба од батата и броколија

Уколико до сада нисте пробали да направите крем чорбу од батата са броколијем, верујемо да ћете бити одушевљени овим рецептом! Ова здрава и укусна чорбица савршена је за лагани ручак. Фото: Pixabay/silviarita Састојци: 2 кашике маслиновог уља 1 лук, исечен на коцкице ½ шоље сецканог целера ⅓ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << шоље сецкане шаргарепе 500г броколија 1 већи батат исечен на коцкице (1 шоља) 4 чена белог лука 4 шоље бујона од поврћа ½ шоље сирових индијских орашчића 1½ кашичице јабуковог сирћета 1/2 кашичице сенфа 1 кашика свежег лимуновог сока 3/4 кашичице морске соли свеже млевени црни бибер комадићи хлеба или крутони Припрема: Загрејте уље на средњој ватри. Додајте лук, целер, шаргарепу,броколи, со и бибер и динстајте док не омекша, око 10 минута. Додајте батат и бели лук и промешајте, па налијте бујоном и динстајте 20 минута. Када је готово, пустите да се мало охлади.
У међувремену, ставите мало броколија и коцкице хлеба на плех за печење. Прелијте са мало маслиновог уља и соли, па пеците док хлеб не постане хрскав, а броколи не омекша и порумени, 10 до 15 минута.
Пребаците супу у блендер и додајте индијски орах, јабуково сирц́е и сенф и блендирајте док не постане кремасто. Чорба треба да буде густа. Зачините је по укусу и послужите у чинијицама са запеченим броколијем и крутонима.
Пријатно!
Zašto je dobro pojesti klip kuvanog kukuruza

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Крем чорба од батата и броколија се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.