Лукашенко спреман да сарађује са суседним земљама ЕУ ако не диктирају услове

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Nov.2023, 18:59

Лукашенко спреман да сарађује са суседним земљама ЕУ ако не диктирају услове

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је данас да је спреман да сарађује са суседним земљама ЕУ ако оне не диктирају услове за промену политике Минска. Фото: WikimediaComonns/Kremlin.ru „То не значи да ће се сутра (у Пољској после последњих парламентарних избора) променити >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << политика према Белорусији. Разговарамо са њима затвореним каналима, они ми постављају неке услове: „Пусти овог, пусти оног.“ Прекршио је закон, како да га ослободим? Морају постојати одређени услови за то. Ми смо суверена независна држава. Водићемо политику која је у интересу нашег народа. Ако су они спремни за ово, сутра смо спремни да се рукујемо било где и спремни смо да сарађујемо са њима“, рекао је Лукашенко, јавила је Белта.
Председник Белорусије је изразио уверење да ће суседне европске земље пре или касније обновити односе са Белорусијом, пренела је агенција РИА Новости.
„Сачекајмо. Немамо катастрофу. Не кажем да имамо луксузан живот у сваком погледу. Али имамо човека… ако желите да зарадите мало више за своју породицу, можете“, рекао је он.
Према Лукашенковим речима, много зависи од понашања становника пограничних региона.
„Одржавајте односе са Литванцима и Пољацима, нема потребе да се свађате са њима. Ми смо заправо један народ“, рекао је он.
„И Литванија – ми ћемо обновити односе, а Пољска – они неће ићи нигде. Основни принцип је да суседи не могу да живе лоше. Ја увек кажем: суседи су од Бога, они нису изабрани. Има несугласица, свађа и тако. Ово је пролазно време. Доћи ће времена када ћемо живети са њима као што је увек било у совјетско време“, нагласио је председник Белорусије.
Он је додао да постоје жалбе из Литваније и Пољске због миграната који покушавају да уђу у ЕУ преко територије Белорусије и истакао да Белорусија нема намеру да на својој територији задржи мигранте који иду ка ЕУ.
Putin: Zapad hoće da nas porazi na bojnom polju, ali sada pevaju drugu pesmu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лукашенко спреман да сарађује са суседним земљама ЕУ ако не диктирају услове се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.