Нови кошаркашки терен за пећиначке ученике (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Nov.2023, 13:00

Нови кошаркашки терен за пећиначке ученике (ВИДЕО)

Председник Ђокић је најавио да ускоро почиње обнова свих школских терена за мале спортове којима је обнова потребна, као и постављање нових дечјих игралишта у свим насељима пећиначке општине. Фото: Pećinci.org Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетио је 2. новембра >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << општину Пећинци, где се састао са председником општине Синишом Ђокићем, са којим је након састанка обишао обновљен кошаркашки терен Основне школе „Слободан Бајић Паја“ у Пећинцима, за чију реконструкцију је Покрајинска влада издовојила 3,1 милион динара.
„Изузетно смо задовољни оним што видимо. Морам да похвалим председника општине Пећинци на изузетној сарадњи. У наредном периоду ћемо сигурно наставити са улагањима. То нека буде једно од мојих обећања да ћемо у наредном периоду реконструисати још један терен – фудбалски терен за који ћемо издвојити средства у наредној години, тако да настављамо и у наредном периоду да улажемо у спорт и спортску инфраструктуру“ – рекао је покрајински секретар Дане Баста.
Председник Ђокић је истакао да је општинско руководство себи као један од приоритета поставило школство и спорт. „Овде спајамо и једно и друго, и спорт и школу. У овој школи видите један предиван терен. Морам да се захвалим Покрајинском секретаријату за спорт и омладину који нам је овај терен урадио. Терен који окупља много више деце него до сада. Надамо се да ће у будућности тога бити више и да ћемо ми као општина, заједно са Покрајинским секретаријатом за спорт и Покрајинском владом, учинити нашу општину много безбеднијом што се тиче спортских и школских терена и да ћемо у будућности правити још оваквих терена“ – изјавио је председник Ђокић.
У оквиру реконструкције терена у Пећинцима постављена је нова мултифункционална спортска подлога, а стари кошеви су замењени новом конструкцијом са таблама од плексигласа. „Ово је изузетно значајна инвестиција за нашу школу. Терен не само да користи 430 наших ђака, већ и ученици средње школе у супротној смени, којих има преко 200, а сва наша деца, и из Пећинаца и из околних места, врло радо долазе после наставе на тренинге кошарке и на рекреативно бављење кошарком, тако да је за њихов физички и ментални развој од изузетног значаја постављање ове подлоге“ – оценила је Срдић.
Председник Ђокић је најавио и да ускоро почиње обнова свих школских терена за мале спортове којима је обнова потребна, као и постављање нових дечјих игралишта у свим насељима пећиначке општине.

Sanacija lokalnog puta Dobrinci – Kraljevci (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нови кошаркашки терен за пећиначке ученике (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.