Папа: За Израел и Палестину решење две државе

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Nov.2023, 09:11

Папа: За Израел и Палестину решење две државе

Папа Фрања поручио је да је у сукобу Израела и Палестине потребно решење које подразумева две државе, истичући да је „рат увек пораз“. Фото: Танјуг/AP Photo/Andrew Medichini „То су људи који морају да живе заједно. Уз мудру одлуку као две државе. Према споразуму из Осла, две добро дефинисане >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << државе и посебан статус за Јерусалим“, рекао је папа синоћ за италијанску телевизију РАИ.Он је изразио наду да ће бити избегнуто ширење сукоба на регион и додао да је забринут због пораста антисемитизма, преноси Ројтерс.
Израелски премијер Јицак Рабин и лидер Палестинске ослободилачке организације Јасер Арафат постигли су 1993. године договор о Споразуму из Осла, чиме је установљена ограничена палестинска аутономија.
Амерички председник Бил Клинтон, израелски премијер Ехуд Барак и Арафат на самиту 2000. године нису успели да постигну коначан мировни споразум.
Израел је заузео источни Јерусалим 1967. године, а 1980. године прогласио је цео град „јединственом и вечном престоницом“.
Палестинци сматрају источни део Јерусалима својом престоницом.
Donald Tramp mlađi svedočio u procesu protiv oca

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Папа: За Израел и Палестину решење две државе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.