Савет безбедности УН данас о ситуацији у Босни и Херцеговини

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Nov.2023, 08:59

Савет безбедности УН данас о ситуацији у Босни и Херцеговини

Савет безбедности УН одржаће данас седницу посвећену ситуацији у БиХ. Фото: Танјуг/AP Photo/John Minchillo Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић саопштио је да је 30. Извештај Српске Савету безбедности УН упутио кинеском представнику у том телу, како би могли да изнесу истину >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << о стању у БиХ.Вишковић је истакао да је добра околност за Републику Српску то што је Кина преузела једномесечно председавање Саветом безбедности УН.
Влада Републике Српске је у извештају упућеном Савету безбедности УН нагласила важност „окончања нелегалне и дестабилизујуће улоге Кристијана Шмита као неизабраног страног диктатора БиХ“, преноси Срна.
Високи представник у Босни и Херцеговини Кристијан Шмит требало би да у Савету безбедности УН поднесе пети Извештај о стању у БиХ, у којем се углавном осврће на Републику Српску и њеног председника Милорада Додика и тврди да је од доласка у БиХ сведочио, како наводи, до сада невиђеном нивоу напада на Дејтонски споразум и на његов мандат.
Ти напади су, тврди Шмит, углавном долазили од Додика.
Meloni poverovala u lažni poziv: Govorila o zamoru ratom u Ukrajini i migrantima

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Савет безбедности УН данас о ситуацији у Босни и Херцеговини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.