Остин: Русија ће остварити циљеве у Украјини ако САД не буду помагале Кијеву

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Okt.2023, 21:46

Остин: Русија ће остварити циљеве у Украјини ако САД не буду помагале Кијеву

Амерички министар одбране Лојд Остин изјавио је данас да ће Русија бити успешна у Украјини, ако се не настави америчка подршка Кијеву. Фото: Танјуг/AP Photo/J. Scott Applewhite Остин је то рекао током расправе у Сенату о захтеву председника Џозефа Бајдена за финансирање амбициозних планова >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за безбедност граница Украјине, Израела и САД, у укупном износу од 106 милијарди долара, пренео је Ројтерс.
„Могу да гарантујем да ће, без наше подршке, руски председник Владимир Путин бити успешан у томе што ради“, истакао је Остин.
Нагласио је да ће, ако се сада не обезбеди помоћ за Украјину, Русија стићи до својих циљева.
„Путин ће само ојачати и испуниће своје намере“, додао је Остин, док је поред њега седео државни секретар Ентони Блинкен.
Блинкен је изјавио раније данас да је председник Џозеф Бајден затражио додатну финансијску помоћ у износу од 61,4 милијарде долара за Украјину и 14,3 милијарде долара за Израел, како би наставиле да се боре против Русије и палестинске милитантне групе Хамас.
Током заједничког обраћања пред Одбором за одобравање буџетских издвајања Сената САД, Блинкен и Остин затражили су и додатних девет милијарди за хуманитарну помоћ Израелу и Гази, 13,6 милијарди долара за америчку граничну безбедност, као и четири милијарде за војну помоћ и владино финансирање ради супростављања кинеским регионалним активностима у Азији.
Drastično opala podrška Bajdenu među arapskim glasačima u SAD

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Остин: Русија ће остварити циљеве у Украјини ако САД не буду помагале Кијеву се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.