ИДФ: У вдушном нападу на Џабалију убијен један од вођа Хамаса

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Okt.2023, 21:03

ИДФ: У вдушном нападу на Џабалију убијен један од вођа Хамаса

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су данас да су током ваздушног напада на Појас Газе убиле једног команданта палестинске милитантне групе Хамас Ибрахима Биарија, задуженог за територију избегличког кампа Џабалија на северу те палестинске територије. Фото: Танјуг/AP >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Photo/Ohad Zwigenberg, File ИДФ је саопштио да су у нападу убијени Бијари и неколико других припадника Хамаса, као и да су се подземни тунели урушили и довели до рушења неколико околних зграда, преноси Тајмс оф Израел.
У саопштењу се такође наводи да је ваздушни удар на Џабалију био део “ширег напада“ на оперативце Хамаса и инфраструктуру која припада батаљону централне Џабалијске групе.
“Удар је оштетио команду и контролу Хамаса у тој области, као и његову способност да усмерава војну активност против војника ИДФ који делују широм Појаса Газе“, наводи се у саопштењу.
Раније данас директор управе цивилне заштите у Гази, Ахмад ел Калут, рекао је да је избеглички камп Џабалија у потпуности уништен услед израелског бомбардовања.
„Ови објекти су дом стотина људи. Окупационе ваздушне снаге су их уништили са шест бомби америчке производње. Ово је најновији масакр који је извео израелски агресор у Појасу Газе“, рекао је Ел Калут.
Он је позвао међународну заједницу да одмах реагује како би зауставио Израел, „пре него што буде касно“.
Власти Хамаса су навеле да је у израелском ваздушном нападу на избеглички камп убијено или повређено око 400 људи, међу којима је велики број жена и деце.
Galant: IDF ostvario napretke u Gazi, ali i plaća visoku cenu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ИДФ: У вдушном нападу на Џабалију убијен један од вођа Хамаса се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.