Мали: Припремни радови за Експо теку по плану, донећемо уредбу за хотеле

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Okt.2023, 13:23

Мали: Припремни радови за Експо теку по плану, донећемо уредбу за хотеле

Потпредседник владе и министар финансија Синиша Мали изјавио је данас на градилишту у Сурчину да припремни радови за нови Експо и Национални стадион теку по плану и најавио да ће бити донета уредба за подршку у изградњи хотела. Фото: Танјуг/Јадранка Илић „За нас је Експо од >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << изузетно великог значаја, то је велика развојна шанса за нашу земљу, да се представимо на прави начин и да убрзамо развојне инфраструктурне пројекте“, рекао је Мали.
Он је навео да ће бити изграђено 1.500 нових станова и да у Сурчину ниче један потпуно нови град, као и да се већ на 130 хектара земље, од укупно 247 хектара, већ изводе припремни радови.
Најавио је да ће редовно обилазити градилиште, као и да ће бити изграђено пет нових саобраћајница дужине 7,8 километара и нова петља која је везана за обилазницу око Београда. Мали је рекао и да ће Влада Србије наредних дана донети уредбу о хотелима која ће предвидети новац за помоћ хотелијерима за изградњу нових хотелских капацитета.
Према његовим речима, даваће се до 20 одсто од вредности инвестиције у хотеле треће, четврте и пете категорије, а највише ради тога како би се обезбедили неопходни смештајни капацитети за одржавање Експа 2027.
Vučić: Za sedam dana počinje izgradnja pruge Niš – Dimitrovgrad

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мали: Припремни радови за Експо теку по плану, донећемо уредбу за хотеле се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.