Најмодернији систем за рано упозоравање на нуклеарну несрећу стигао у Србију

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Okt.2023, 16:03

Најмодернији систем за рано упозоравање на нуклеарну несрећу стигао у Србију

Директорат за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије (Србатом) саопштио је данас да је у Србију стигао најмодернији систем за рано упозоравање на нуклеарну или радиолошку несрећу који се састоји од 33 мерне станице, стигао је у Србију и биће распоређене тако да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << побољшају покривеност целе територије Србије, у складу са постојећим ризицима. Фото: Freepik/ASphotofamily Како се наводи у току су припреме за њихово постављање које ће побољшати механизам за правовремено доношење одговарајућих мера за заштиту становништва и животне средине, од штетног утицаја јонизујућег зрачења.
Ове мерне станице су донација Европске комисије, која је реализована кроз пројекат за унапређење система за рано упозоравање на нуклеарни или радиолошки акцидент, у којем Србатом учествује од 2021. године.
Постојећи систем за рано упозоравање на нуклеарну или радиолошку несрећу, у надлежности Директората, успостављен је 2007. године и до сада га је чинила мрежа од девет мерних станица.
Prijavljivanje za studenstke kartice od 13. novembra – veliki broj popusta za studente (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Најмодернији систем за рано упозоравање на нуклеарну несрећу стигао у Србију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.