Општина Бачка Паланка испунила жељу родитеља: Изграђен шести вртић “Дуга” (ФОТО/ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Okt.2023, 14:31

Општина Бачка Паланка испунила жељу родитеља: Изграђен шести вртић “Дуга” (ФОТО/ВИДЕО)

Општина Бачка Паланка је у последњих 7 година изградила чак 6 вртића, док је последњи, вртић “Дуга” изграђен по жељи родитеља. Поменути вртић свечано је отворен 24. октобра у кварту Синај, а захваљујући томе, листа чекања је постала прошлост. Фото: Војводина уживо Са простором >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од 1.307 квадрата, капацитетом за 200 деце и модерним садржајима, овај вртић не само да је елиминисао листе чекања, већ је створио изванредне услове за игру, учење и развој малишана. Осим импресивног броја радних соба и трпезарија, вртић “Дуга” се може похвалити и фискултурном салом, кухињом, канцеларијама и осталим пратећим просторијама које су неопходне за оптимално функционисање вртића.

Поред тога, унутар и око вртића налазе се пешачке стазе, паркинг простор, колски улаз у двориште вртића, саобраћајна сигнализација, осветљење дуж руте од Тополске улице до улице Марка Орешковића…
Општина Бачка Паланка је посветила значајну пажњу унапређењу услова за образовање и бригу о деци, што се огледа у отварању вртића “Мали принц” у Обровцу, “Коцкица” у Силбашу, као и у реконструкцији вртића “Лептирић” и “Бамби”. Док је вртићу “Снежана” обезбеђен целодневни боравак за децу из Челарева. Фото: Војводина уживо Битно је поменути да је Бачка Паланка једна од 52 локалне самоуправе које су, путем конкурса Министарства за бригу о породици и демографији, добиле средства за суфинансирање пронаталитетних пројеката и мера.
За подршку општине Бачка Паланка и опремање новог вртића, Министарство је обезбедило девет милиона динара, док је општина изградила вртић из сопственог буџета.
Значајни помак је и енергетско унапређење централне зграде ПУ “Радосно детињство”, на којој је замењен кров и столарија на целој згради, а затим постављена изолација и нова фасада. Захваљујући томе обезбеђено је боље грејање и климатизација.
Приликом отварања, председник општине Бачка Паланка, Бранислав Сушница изразио је велико задовољство новим објектом за малишане, али и истакао да је поносан што листа чекања више не постоји. Фото: Војводина уживо “Разговарали смо са родитељима који су дали предлоге на ком месту би волели да буде вртић и како би желели да он изгледа. Данас са поносом могу да кажем да је Бачка Паланка стала у ред градова и општина, у којима нема листе чекања за вртиће”, изјавио је председник ове општине, Бранислав Сушница.
Поред тога, Сушница је најавио и изградњу још једног вртића у насељу Младеново.
Отварањем вртића “Дуга”, Општина Бачка Паланка постала је богатија за шести вртић у последњих седам година, који јасно указује на њен континуирани труд да обезбеди квалитетно предшколско васпитање и образовање најмлађих становника.
Ministar Vučević prisustvovao predstavljanju Bele knjige odbrane Republike Srbije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Општина Бачка Паланка испунила жељу родитеља: Изграђен шести вртић “Дуга” (ФОТО/ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.