Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Okt.2023, 05:00
Рецепт дана: Посна руска салата
Посна верзија омиљене салате.
Фото: Pexels-karolina-grabowski
Састојци:
2 шаргарепе
2 кромпира
1/2 шоље грашка
1 шоља сецканих киселих краставаца
Састојци за мајонез:
150 грама куване леблебије
120 милилитра течности у којој се кувала леблебија
50 милилитра уља
1/2 кашичице соли
1/2 кашичице >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сенфа
1 кашика лимуновог сока или сирћета
бибер и со
Припрема посног мајонеза:
За припрему мајонеза потребан вам је штапни миксер. Леблебије ставите у уску, дубоку посуду (можете и теглу), самељите штапним миксером, миксајте што дуже. Додајте зачине и постепено мешајући додајте уље и течност у којој се кувала леблебија. Мајонез је спреман.
Припрема салате:
Посна руска салата се припрема на исти начин као и традиционална. Поврће кувати на уобичајен начин, када се охлади исецкати га (шаргарепу и кромпир). Количине поврћа су оквирне, можете их повећати или смањити, у зависности од тога какву посн салату волите, сочнију или „сувљу“. Једна шоља сецканих краставаца је око 5-6 краставаца. Помешајте поврће и посни мајонез. Зачините по жељи, посолите и побиберите. Можете додати друго поврће и зачине по вашем укусу. Све добто пормешајте и оставите да се охлади у фрижидеру.
Пријатно!
Ovo voće vam može pomoći da izgubite višak kilograma
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Посна руска салата се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.