Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Okt.2023, 16:54

Становници Гренланда први пут не померају сатове уназад

Становници Гренланда први пут неће ноћас померити казаљке сатова уназад и прећи на зимско рачунање времена. Фото: Танјуг/AP/Chris Szagola Гренландска влада је у новембру 2022. одлучила да укине летње и зимско рачунање времена на острву, објавила је данска новинска агенција Рицау.
Ово >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << острво је званично део Краљевине Данске, али у пракси углавном има висок степен самоуправе, преноси Хина.
Уместо враћања казаљки на сату уназад, гренландске власти су одлучиле да трајно остану у временској зони УТЦ/ГМТ-2.
У недељу ће већи део Европе, укључујући и Данску, померити часовнике за један сат уназад и прећи са летњег на зимско рачунање времена.
Међутим, на Гренланду ће одсад уместо досадашња четири сата бити три сата мање него у Данској.
Mogući pregovori Rusije i Ukrajine uz posredovanje Mađarske

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Становници Гренланда први пут не померају сатове уназад се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.