Почело четврто адвокатско саветовање

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Okt.2023, 14:07

Почело четврто адвокатско саветовање

Четврто адвокатско саветовање у организацији Адвокатске коморе Београд (АКБ) почело је данас на Златобору, уз учешће великог броја адвоката и представника других правничких професија. Фото: Freepik/fabirkasimf Председник АКБ Момчило Булатовић је отварајући саветовање рекао да је жеља >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << АКБ да се данас покрену теме које су актуелне а тичу се свих адвоката и судских поступака.
С обзиром да су данашње теме „недозвољени докази – Скy апликација“ и „Закон о заштити права на суђење у разумном року – најављене измене и допуне закона“, Булатовић је додао да је тема око криптоване апликације веома актуелна, како у Србији тако и у Европи.
„Везано за доказе са криптоване апликације Скy постоје многе дилеме, које ће надам се ово саветовање успети да разреши“, рекао је Булатовић.
Државна секретарка Министарства правде Ливија Павићевић поздравила све присутне и у своје и у име министарке правде Маје Поповић.
„У Министарству правде имате партнера који је отворен за дијалог како би се побољшао статус адвокатуре“, рекла је Павићевић и додала да учешће адвоката у Радним групама за измене и допуне закона даје знатан допринос.
Поред адвоката и представника Министарства правде присутни су и заменик председника Адвокатске коморе Србије Вељко Делибашић, Заштитник грађана Зоран Пашајлић, председник Јавнобележничке коморе Србислав Цвејић, Главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић, као и предствници адвокатдких комора из Србије, Словеније, Македоније Републике Српске, Грчке и многи други.
Selaković svečano uručuo Boračke spomenice borcima u Babušnici

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Почело четврто адвокатско саветовање се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.