Стејт департмент позива Американце да одмах напусте Либан

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Okt.2023, 10:57

Стејт департмент позива Американце да одмах напусте Либан

Стејт департмент је позвао америчке држављане који се налазе у Либану да, због непредвидиве безбедносне ситуације, одмах напусте ту земљу, док су комерцијални летови још доступни, додајући да евакуациони летови уз помоћ америчке војске вероватно неће бити могући. Фото: Wikimedia >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Commons/USCapitol „Требало би да имате план акције за кризне ситуације који се не ослања на помоћ Владе САД.
Најбоље време за напуштање земље је пре кризе ако је икако могуће“, наводи се у саопштењу.Додаје се да је евакуација држављана страних држава уз помоћ америчке војске ретка.
„Не постоји гаранција да це америчка влада евакуисати грађане САД и чланове њихових породица у кризној ситуацији. У случају да дође до евакуације уз помоћ америчке војске, наш фокус це бити на помоћи грађанима САД“, наводе из Стејт департмента.
Истиче се да Влада САД генерално не може да обезбеди превоз у земљи током кризе.
„Нећете моћи да поведете кућне љубимце са собом ни на једну евакуацију коју америчка војска спроводи из Либана. Мораћете да потпишете да ћете америчкој влади надокнадити трошкове настале у случају потпомогнуте евакуације“, наводи се у саопштењу.
Kineski šef diplomatije u Americi nakon pet godina – dogovorena zajednička priprema sastanka Sija i Bajdena

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Стејт департмент позива Американце да одмах напусте Либан се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.