Потписани уговори са добитницима станова у другом извлачењу Узми рачун и победи

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Okt.2023, 12:46

Потписани уговори са добитницима станова у другом извлачењу Узми рачун и победи

Са добитницима два стана у Београду, који су извучени прошле суботе у другом од укупно пет јавних извлачења новог циклуса наградне игре „Узми рачун и победи“, Милицом Марковић из Крагујевца и Весном Дотлић из Панчева, данас су у Влади Србије потписани уговори и уручени су им >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << кључеви станова. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Уговоре је са добитницима станова потписао министар финансија Србије Синиша Мали, који је истакао да су и овог пута награде, односно станови отишли у праве руке.
„Мислим да смо показали на прави начин да се снови у Србији испуњавају, као и колико је важно да се заједно боримо против сиве економије“, рекао је он.
Мали је навео податак и да чак 76 одсто грађана Србије верује и подржава борбу против сиве економије и да апликацију „Узми рачун“ активно користи милион грађана Србије. „То су веома важни подаци и управо наша намера је била да кроз ову наградну игру развијемо свест грађана Србије колико је важно да се узме фискални рачун и да градимо једну уређену пристојну Србију“, казао је министар финансија.
Он је подсетио да је пре неколико дана усвојен буџет Србије за наредну годину који предвиђа повећање плата, пензија и минималних зарада, али и велике инфраструктурне пројекте, а основа свега тога је, како је нагласио, „тај један једини фискални рачун који свако треба да узме приликом куповине“.
„Кроз тај фискални рачун имамо новца у буџету за све ове намене. Када не узмемо рачун само појединац има користи, док сви остали губе. То је прави и једини начин да градимо успешну Србију и нашој деци оставимо нешто потпуно другачије“, нагласио је Мали.
Он је додао да ће ова наградна игра бити настављена и наредних година, као и све друге активности које су везане за подизање свести грађана Србије око борбе против сиве економије. Милица Марковић из Крагујевца добитник је једноипособног стана у Београду од 46,48 квадрата у Земунским капијама за рачун од 529 динара, док је Весна Дотлић из Панчева добитница двособног стана у истом насељу за рачун од 398 динара.
Добитнице ова два стана у Београду протекле суботе извукао је прослављени српски атлетичар Михаил Дудаш.
Број пунолетних грађана који директно учествују у наградној игри „Узми рачун и победи“, премашио је један милион, а до јутрос у осам сати послато је укупно 263.841.918 рачуна. У другом извлачењу другог циклуса наградне игре „Узми рачун и победи“ учествовало је више од 255,5 милиона фискалних рачуна послатих са 998.928 налога грађана.
У просеку се дневно за наградну игру „Узми рачун и победи“ пошаље око 804.000 рачуна, а просечан износ по рачуну је 1.046 динара.
Укупни наградни фонд ове наградне игре обухвата 10 станова у Београду, укупне вредности од скоро 1,7 милиона евра. Они се додељују у пет јавних извлачења и у сваком извлачењу се додељују по два стана.
И у сутрашњем извлачењу биће додељена два стана и то двособна, док ће у четвртом извлачењу другог круга бити познати власници двособног и трособног стана, а у последњем извлачењу власници трособног и четворособног стана.
Право учешћа у овој наградној игри имају сви пунолетни грађани са пребивалиштем или боравиштем у Србији.
У наградној игри „Узми рачун и победи“ учествују фискални рачуни унети до 12 часова на дан извлачења, а они рачуни који буду регистровани након тога или који не буду извучени у емисији учествују у наредном извлачењу. У игри могу да учествују само рачуни који садрже QР код и издати су на територији Србије, у складу са Законом о фискализацији, без обзира на датум издавања.
За сваки успешно скенирани или ручно унети рачун учесници ће добијати свој јединствени код који се састоји од два слова и шест бројева (нпр. АА000000), а до добитног кода се долазити извлачењем куглица из бубња Државне лутрије Србије у студију РТС-а.
Uz Penzionersku karticu 30 odsto popusta na usluge „Srbija voza“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Потписани уговори са добитницима станова у другом извлачењу Узми рачун и победи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.