Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Okt.2023, 11:31

Да ли нас жута боја чини сконцетрисанијим? Како боје утичу на нас?

Боје осим што нам улепшавају простор и наш стајлинг, оне имају много већу улогу. Фото: Pexels/Steve Johnson Колики је утицај боја на човека, знали су још стари Кинези и Египћани који су користили боје за исцељивање. Стари Кинези су се замотавали у црвене шалове и тако излагали сунцу како >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << би уклонили ожиљке од малих богиња. Заправо им је кожа служила као рецептор, а црвена боја јача енергетске процесе, те стога није ни чудо што је она била избор за решавање оваквог проблема.
Свима нам је позната подела на „хладне“ и „топле“ боје, а како заправо оне, рекло би се на несвестан начин, утичу на нас?
Зелена за баланс, жута за учење Ако желите равнотежу између менталног и духовнок, ако вам недостаје баланса, онда користите зелену боју како бисте подстакли исцељујуће потенцијале организма. Са друге стране жута ће вам помоћи да активирате интелектуалне активности и концентрацију.
Црвена за енергију Ако вам недостаје енергије или самопоуздања, црвена долази у помоћ. Али исто тако човек који има висок ниво енергије, тј. ако се тај дан тако осећа, врло вероватно да ће се дохватити црвеног комада одеће у свом ормару.
Црна за моћ и потенцијал Заправо црна није боја, али зато има снажан утицај на остале, те стога она даје значај другој боји која се носи уз црну. Црна је само иницијална енергија којој је потребна надоградња.
Црна боја тражи реализацију, другу боју, па може и неповољно да утиче ако је реализација негативна.
Тако да црна у комбинацији са црвеном даје функцију моћи, док са зеленом помаже успостављању баланса.
Можете приметити код других, али и код себе да током живота имамо тенденцију да мењамо боје које носимо на себи. То је заправо одраз тренутног стања, али и потребе да се доведемо у жељено стање.
Када човеку „досади“ нека боја и престане да је носи или мења боје у свом животном простору, како стручњаци за боје и лечење бојама кажу, човек је остварио оно што му је потребно.
А која је симболика боја? Плава боја је обично везана за смирење, те је она погодна за просторије где је потребан мир, као што је нпр.соба у којој спавамо. Зелена боја асоцира на природу, али и новац, бела и розе на чистоту, невиност. Жуту и наранџасту везујемо за сунце и енергију, а љубичасту за спиритуалност, али и отменост.
Када бирамо боје, поготово за наш животни простор, треба водити рачуна о њеној симболици и како ће утицати на наса док боравимо у тој њој.
9 navika jakih žena koje ne traže potvrdu od drugih

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли нас жута боја чини сконцетрисанијим? Како боје утичу на нас? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.