Курти се вратио на састанке са лидерима ЕУ, РСЕ: Ствари се крећу

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Okt.2023, 18:33

Курти се вратио на састанке са лидерима ЕУ, РСЕ: Ствари се крећу

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти вратио се на састанке са лидерима Европске уније у Бриселу, а како јавља приштинска Коха, у току је његов разговор са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.
Фото: Танјуг/AP >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Photo/Virginia Mayo, File Курти и председник Србије Александар Вучић претходно су имали одвојене састанке са Лајчаком, председником Европског савета Шарлом Мишелом и лидерима Немачке, Француске и Италије, Олафом Шолцом, Емануелом Макороном и Ђорђом Мелони.
Радио Слободна Европа наводи, позивајући се на изворе, да се ствари „крећу“ и да су могући нови састанци.
Први део састанка председника Србије Александра Вучића са европским званичницима у Бриселу завршен је данас мало после 15 сати, након чега је настављен састанак са шефом дипломатије ЕУ Жозепом Борељом и специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком.
Првом делу састанка присуствовали су Мишел, Шолц, Макрон и Мелони.
Претходно европски званичници су разговарали са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем који је одмах по завршетку састанка отишао, без давања изјава новинарима.
Уочи састанка у Бриселу, специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак рекао је да има велика очекивања.
Састанци у покушају да се оживи дијалог Београда и Приштини одржавају се на маргинама Самита ЕУ који се бави Украјином и ратом Израела против Хамаса.
Počeo sastavak Vučića sa evropskim zvaničnicima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Курти се вратио на састанке са лидерима ЕУ, РСЕ: Ствари се крећу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.