Почео самит Европског савета у Бриселу

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Okt.2023, 18:24

Почео самит Европског савета у Бриселу

Самит Европског савета, на којем ће главне теме бити рат у Украјини и на Блиском истоку, почео је данас у Бриселу. Фото: Unsplash/Guillaume Perigois Како су најавили европски званичници, разговараће се о дијалогу Београда и Приштине и ситуацији у Сахелу.
Председник Европског савета Шарл >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Мишел рекао је, уочи састанка Европског савета, да се он одржава у тешким временима.
„Кључно је још једном показати да је ЕУ уједињена у одбрани наших принципа, у одбрани наших вредности и зато подржавамо Израел који покушава да се брани у складу са међународним правом и међународним хуманитарним правом“, рекао је Мишел.
Он је осудио Хамас и „насилни терористички напад“ и најавио да ће се разговарати о томе како обезбедити хуманитарни приступ.
„Сматрамо да цивили морају бити заштићени увек и свуда“, поручио је Мишел.
Он је додао да је кључно ставити до знања да ће ЕУ подржавати Украјину колико год буде потребно.
Francuska šalje ratni brod ka Gazi zbog humanitarne podrške tamošnjim bolnicama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Почео самит Европског савета у Бриселу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.