Направите најукуснију зимницу ове јесени!

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Okt.2023, 16:01

Направите најукуснију зимницу ове јесени!

Кратак рок трајања појединих сорти воћа и поврћа захтева њихову прераду, ако желимо да уживамо у њиховим плодовима и током зиме. Зато су јесењи дани време када домаћице вредно раде, припремајући укусну зимницу. Фото: Pixabay/ cokolatetnica Поврће је саставни део киселих салата, које су >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одличан прилог уз зимнице. Међутим, поред киселих салата, многи за зимницу спремају и ајвар и пинђур.
Иако се пинђур и ајвар припремају од сличних састојака, за припрему пинђура потребно је мање времена.
Такође, поврће у пинђуру се исече на ситне комаде, док се потпуно самеље за ајвар.
Потребни састојци: 3 килограма паприке 1,5 килограм парадајза 70 милилитара јабуковог сирћета 150 милилитара уља 50 грама шећера једна кашика соли Начин припреме: Паприку можете испећи на роштиљу или у рерни, па у већу посуду ставити фолију, па поклопити паприку и затворити фолију да не би ушао ваздух. Оставите поврће да се охлади и омекша преко ноћи, јер ће се лакше ољуштити. Ујутру ољуштите паприке и скините им кожицу. Затим ољуштите парадајз, исецкајте га и ставите у дубоку шерпу и додајте сецкани бели лук. Када парадајз потпуно омекша додати сецкани бибер, першун, со и шећер и сирће. Кувајте око сат времена да постане густа. Смеша се мора стално мешати како не би изгорела на дну. Пинђур је готов када се смеса коју мешате одмах не врати у првобитно стање. Густина пињура ће бити мање густоће од ајвара. Готову пињуру пребаците у претходно стерилисане тегле. Окрените тегле наопачке и оставите да се охладе и усисавају.
Da li je zimnica naš lek? – Turšija i kiseli kupus kao prirodne apoteke

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Направите најукуснију зимницу ове јесени! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.