Стелантис и Орано склопили споразум о рециклажи батерија за електрична возила

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Okt.2023, 12:55

Стелантис и Орано склопили споразум о рециклажи батерија за електрична возила

Компаније Стелантис и Орано склопиле су споразум о рециклажи батерија за електрични погон. Фото: Танјуг/AP Photo/Carlos Osorio, File Стелантис Н.В. и Орано најавили су оснивање заједничког предузећа за
рециклирање батерија електричних возила на крају животног века и отпада из гигафабрика >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у регионима проширене Европе и Северне Америке, саопштио је Стелантис.
Рециклирани кобалт, никл и литијум ће помоћи у испуњењу директиве Европске уније (ЕУ) за батерије за 2031. годину која захтева коришћење рециклираних материјала у новим батеријама.
Заједнички подухват користиће иновативну, нискоугљеничну технологију компаније Орано која одступа од постојећих процеса и омогућава искоришћавање свих материјала из литијум-јонских батерија и производњу нових катодних материјала. У оквиру заједничког подухвата производиће се материјали познати као „црна маса“ или „активна маса“. То се може прерадити у Орановој хидрометалуршкој фабрици која ће бити изграђена у Дункерку, у Француској, тако да материјали могу бити поново коришћени у батеријама.
Како је наведено, захваљујући иновативном приступу предтретману и напредној хидрометалуршкој технологији, стопа повраћаја метала може достићи изузетне нивое веће од 90 одсто.
Najveća banka evrozone u trećem kvartalu zabeležila pad profita od četiri odsto

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Стелантис и Орано склопили споразум о рециклажи батерија за електрична возила се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.