Вучић:У Бриселу састанак са шесторицом високих европских званичника

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Okt.2023, 07:05

Вучић:У Бриселу састанак са шесторицом високих европских званичника

Председник Србије Александар Вучић рекао је да га очекују састанци са шесторицом високих европских званичника, на којима ће бити сам и разговарати око начина формирања Заједнице српских општина на Косову и Метохији. Фото: Танјуг/Раде Прелић „Имаћемо сусрет са Шарлом Мишелом, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Жозепом Борељом, Мирославом Лајчаком и великом европском тројком – Макроном, Шолцом и Мелони“, рекао је председник.

Додао је да ће разговори бити вођени у формату један плус нула, односно да ће само он бити присутан састанцима са београдске стране.

„Велика петорка је била овде. Они су донели свој предлог око начина формирања Заједнице српских општина, ми смо дали своје одговоре и сугестије“, рекао је председник Вучић и додао да не може да говори о детаљима.
Београд остаје спреман на разговоре и дијалог нагласио је.
„Свакако смо ми спремни да разговарамо о томе и они куцају на отворена врата, када је Београд у питању“, рекао је Вучић.
Он је нагласио да постоје и други проблеми и нерешена питања, од царинских печата преко таблица, до енергетике.
„Ми смо ту били врло конструктивни, веома фер. Ја се надам да ће то протећи у доброј атмосфери, у атмосфери компромиса и у атмосфери стварања прилика за наду и будућност и опстанак нашег народа на Косову и Метохији. Да ће бити лако, немојте да имате никакве сумње, неће“, закључио је Вучић.
Вучић: Гренел истински пријатељ Србије, допринео миру и стабилности у региону

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић:У Бриселу састанак са шесторицом високих европских званичника се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.