Ако живите у кући, ево како да је спремите за зиму!

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Okt.2023, 16:01

Ако живите у кући, ево како да је спремите за зиму!

Зима доноси ниже температуре које када падну испод нуле могу изазвати многе проблеме као што су зачепљени олуци, смрзнуте браве или пуцају цеви. Фото: Pixabay/1970luizcosta Због тога се препоручује сезонски преглед и припрема изложених делова вашег дома како би зимска сезона прошла >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << што је могуће лакше.
Хладно време, лед и снег могу нанети праву штету вашем дому – осим ако не одвојите време да га припремите пре него што почне хладноћа.
Испуњавање предложених ставки на листи ће ефикасно припремити ваш дом и учинити ваше пребивалиште много удобнијим када жива падне. Сам пад температуре захтева додатно загревање вашег дома, било грејањем, изолацијом прозора и цеви, али и одабиром комада намештаја.
Загрејте прозоре Прозирне завесе су у тренду и савршене за пријатно летње време, али нису тако добре у одржавању топлине и хлађења. Размислите о улагању у неколико слојевитих или изолованих завеса или паравана. Такође можете купити комплете за изолацију прозора на мрежи.
Користите слојевите и мекане текстуре Замислите плишани сомот, удобна плетива и топле назнаке дрвета ако планирате ове зиме да се удобно сместите на каучу. Чак и само неколико нових јастука може направити велику разлику када покушавате да створите угодан простор у коме ћете проводити много више времена него током лета.
Изолујте цеви Свака изложена цев која пролази дуж зида или се налази у негрејаном простору представља потенцијалну опасност. Вода унутра може да се смрзне и изазове пуцање цеви када температура падне испод нуле. Лако их је заштитити изолацијом, коју можете пронаћи у продавницама за побољшање дома.
Очистите олуке Ако их зачепи лишће, вода се може смрзнути у велику ледену масу, што може оштетити кров. Узмите високе мердевине и радне рукавице и уклоните остатке како би вода могла да отиче. Дуваљка за лишће може убрзати ствари, али можда ћете ипак морати да користите руке да бисте обавили посао.
Проверите кров Сигурно не желите да сазнате да вам кров прокишњава након прве падавине. Преглед крова може вам помоћи да уочите све потенцијалне проблеме.
Спречите замрзавање брава на вратима Ако сте икада имали овај проблем или живите у посебно хладној клими, попрскајте мало графитног мазива у праху у сваку браву на вратима (где иде кључ), а затим окрените кључ у брави. Прашак (који се продаје у продавницама) подмазује игле унутар браве како би се спречило лепљење. Урадите ово једном у сезони.
Kada peremo odeću svi pravimo jednu grešku – nakon 30 minuta stvaraju se bakterije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ако живите у кући, ево како да је спремите за зиму! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.