РТЦГ: Одлагање пописа договориле странке нове парламентарне већине

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Okt.2023, 18:34

РТЦГ: Одлагање пописа договориле странке нове парламентарне већине

Попис становништва у Црној Гори биће одложен за месец дана, сходно договору нове парламентарне већине, саопштено је порталу РТЦГ из партија власти. Фото: Wikimedia Commons/Dulajle Одлагање пописа тражила је опозиција и део мањинских савета, а мандатар Милојко Спајић саопштио је раније >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << данас да је битна и партиципација опозиције у пописним комисијама, као 2011. године, како се не би доводила у питање релевантност података или тражили разни изговори за опструкције и политизацију.
Да нема услова за попис тврдили су председници општина Бијело Поље, Цетиње, Бар и Шавник, а најаву одлагања поздравили су и из Општине Петињица.
Према незваничним сазнањима портала, партије нове парламентарне већине договориле су се прећутно о одлагању па је, кажу, стога остало да мандтар Спајић иницира да попис буде одложен за месец дана.
Попис становништва је, према Уредби актуелне владе у техничком мандату, био планиран у периоду од 1. до 15. новембра.
Бојкот пописа становништва отпочела је од данас званично Демократска партија социјалиста бившег лидера Мила Ђукановића, а прикључили су јој се Социјалдемократе и мањинска већа Албанаца, Бошњака и Хрвата.
Nemačka je u recesiji: Visoke cene hrane i energenata parališu potrošnju, u toku otpuštanja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак РТЦГ: Одлагање пописа договориле странке нове парламентарне већине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.