Гутереш изразио забринутост због кршења хуманитарног права у Гази

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Okt.2023, 17:51

Гутереш изразио забринутост због кршења хуманитарног права у Гази

Генерални секретар УН Антонио Гутереш изјавио је данас да је „дубоко забринут због јасног кршења међународног хуманитарног права у Гази“. Фото: Танјуг/AP Photo/Craig Ruttle „У кључном моменту као што је овај, од суштинског је значаја јасно поштовати принципе – почев од основног принципа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << поштовања и заштите цивила“, рекао је Гутереш на седници Савета безбедности поводом рата између Израела и палестинске милитантне групе Хамас.
Амерички лист Њујорк тајмс објавио је јуче да, након што су Сједињене Америчке Државе прошле недеље уложиле вето на резолуцију о хуманитарној помоћи Гази, припремају свој нацрт резолуције која не позива на прекид ватре и у којој се наводи да Израел има право да се брани.
Borelj: Predugo smo odbacivali palestinsko pitanje, kao da ne postoji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гутереш изразио забринутост због кршења хуманитарног права у Гази се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.