Сијарто: Мађарски парламент ће донети суверену одлуку о чланству Шведске у НАТО

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Okt.2023, 16:16

Сијарто: Мађарски парламент ће донети суверену одлуку о чланству Шведске у НАТО

Мађарски парламент ће донети суверену одлуку у вези са ратификацијом захтева Шведске за чланство у НАТО, изјавио је данас мађарски министар спољних послова Петер Сијарто после разговора са турским колегом Хаканом Фиданом. Фото: Танјуг/AP Photo/Darko Vojinovic, File Сијарто је, поводом подношења >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << предлога закона о чланству Шведске у НАТО на ратификацију турском парламенту, рекао да у Мађарској предлог закона чека на ратификацију више месеци, пренео је Ројтерс.
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган поднео је у понедељак парламенту на ратификацију нацрт закона о кандидатури Шведске за чланство у НАТО, саопштила је канцеларија турског председника. Турско председништво није изнело друге детаље.
У саопштењу објављеном на друштвеним мрежама, наводи се да је Ердоган потписао протокол о приступању Шведске НАТО-у и да га је проследио парламенту на усвајање, пренела је Анадолија.
Шведска је заједно са Финском поднела молбу за чланство у НАТО прошле године, после руског напада на Украјину.
Финска је добила зелено светло у априлу ове године, док су пријем Шведске кочиле Турска и Мађарска.
Будимпешта је раније саопштила да ће одобрити шведско чланство након што то уради Турска.
Broj poginulih u izraelskim napadima na Gazu 5.791, od kojih 2.360 dece

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сијарто: Мађарски парламент ће донети суверену одлуку о чланству Шведске у НАТО се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.