Четири севернокорјска пребега у чамцу у јужнокорејским територијалним водама

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Okt.2023, 12:21

Четири севернокорјска пребега у чамцу у јужнокорејским територијалним водама

Четири Севернокорејца пронађена су данас у малом дрвеном чамцу у јужнокорејским територијалним водама, што се сматра ретким случајем да се пребези и Северне Кореје одлуче да крену на ризично путовање морем како би се докопали Јужне Кореје, саопштио је званични Сеул. Фото: Танјуг/Park >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Young-seo/Yonhap via AP Од касних 1990-их више од 30.000 Севернокорејаца побегло је у Јужну Кореју желећи да избегну сиромаштво и политичко угњетавање, преноси АП.
Велика већина њих успела је да побегне копненим путем преко Кине, а бекства морем су ретка и неуобичајена, јер је та рута опаснија.
Брод јужнокорејске Обалске страже открио је рано јутрос чамац са четири пребега јужно од источне морске границе две Кореје, након дојаве послате са рибарског брода. Јужнокорејски јавни емитер КБС, позивајући се на неидентификованог владиног званичника, пренео је да су четири особе из Северне Кореје мушкарац и три жене, чланови једне породице, наводећи да нису били наоружани и да нису носили војне униформе када су пронађени.
Војска Јужне Кореје саопштила је да је у координацији са Обалском стражом послала пребеге у притвор због сумње да су нелегално ушли на територију Јужне Кореје.
Makron izrazio solidarnost sa Izraelom u borbi protiv terorizma

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Четири севернокорјска пребега у чамцу у јужнокорејским територијалним водама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.