У Требињу завршен народни митинг „Бранимо Српску“

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Okt.2023, 20:37

У Требињу завршен народни митинг „Бранимо Српску“

У Спортској дворани „Милош Мрдић“ у Бреговима у Требињу данас је одржан митинг под називом „Бранимо Српску“, на којем је пружена подршка институцијама Републике Српске у одбрани њених надлежности.  FOTO TANJUG/ SRNA/ SANJA BABIÆ/bs Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да се на великом народном митингу бране републичке институције и Српска од „евидентних покушаја да је након 30 година развласте и отму имовину, али да у томе неће успети“.
„Нисмо овде да бранимо појединца него институцију Републике Српске. Овде се бране институција и Српска“, рекао је Вишковић новинарима уочи почетка митинга, пренела је Срна.
Он је истакао да су евидентни покушаји нарушавања институција Српске и да је владавина међународног права погажена, наводећи да се после 30 година покушава да развласти Република и отме јој имовину после чега она де факто више не би постојала.
„Када су видели да то не иде тако лако са имовином онда су одлучили да покушају да склоне председника Републике Српске да би дошли до тог циља, али у томе неће успети“, истакао је Вишковић.
FOTO TANJUG/ SRNA/ MILENA KOPRIVICA/ bs Председник Народне скуштине РС Ненад Стевандић истакао је да се Српска брани памећу, пренела је РТРС.
„Нема ниједног народа у Европи којем је наш народ учинио нешто нажао. Али има много њих који су се потрудили да направе зло нама у Српској. А онда да покажемо да се нећемо повући назад“, истакао је Стевандић.
Он је нагласио да високи представник у БиХ Кристијан Шмит покушава да рехабилитује нацистичке законе којима тера у затвор сваког ко не поштује његов закон.
Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да је Требиње најјужнија граница Републике Српске која је створена борбом српског народа за слободу да му се више никада не понове херцеговачке јаме и Јасеновац.
„На границама наше Републике свој живот су оставили најбољи синови, а данас самопроглашени високи представник и део међународне заједнице хоће да нам одузму оно што је наше. Имовина је један од темеља Српске, без ње нема Српске. Не тражимо туђе, али своје не дамо“, поручио је он и нагласио да Република Српска неће дозволити прекрајање Дејтонског споразума.
Митинг „Бранимо Српску“ је почео интонирањем химни Републике Српске и Србије, а скупу су присуствовали и министри у влади и званичници Српске, српски представници у заједничким институцијама БиХ, генерални секретар СНСД-а Лука Петровић, представници локалних заједница и грађани из Херцеговине.
Brnabić: Fokusirana sam na sednicu UN, posle toga ću razmišljati o Briselu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Требињу завршен народни митинг „Бранимо Српску“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.