Да ли је свађакључ успешне везе, а љутња у тишини – рецепт за крај?

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Okt.2023, 12:55

Да ли је свађакључ успешне везе, а љутња у тишини – рецепт за крај?

Комуникација је јако важна за изградњу веза у нашем живо­ту. Разговор је стуб сваког партнерства, то важи за посао, а нарочито је важан у љуба­ви. Фото: Pexels/Alena Darmel Игнорисање и одбијање било какве комуникације имају лошу ре­путацију у везама: најчешће је њен недостатак оно што >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << нас највише боли.
Многи од нас не размишљају мно­го о конверзацији у браку или вези, то је нешто што се подразумева. Често се дешава да људи у дугим везама полако почињу да прећуткују сво­је мишљење пред партнером. Поне­кад се деси да се о неким проблеми­ма годинама не разговара. Не усу­ђујемо се да кажемо чиме смо не­задовољни, нити шта нас мучи, не же­лимо да се свађамо, полако преста­јемо да разговарамо о својим жеља­ма и тежњама.
У данашње време бити у бра­ку или вези представља право уме­ће или изазов. Сваки љубавни однос с временом се мења. Када је веза тек на почетку, увек имамо тема за разговор, толерантнији смо, опу­штенији, активно причамо о свему о свачему, носи нас оно што је но­во. Постојали су поверење и отворе­на комуникација што је стварало ат­мосферу интимности и разумевања.
После извесног времена конверза­ција може да постане усиљена и по­вршна, јер је дошло до замора мате­ријала. Страст и узбуђење које смо некада осећали неминовно ишчеза­ва и све је мање тема за квалитетни разговор. Много парова се заглави у овој ситуацији – између њих се ис­пречила тишина, празнина настала ћу­тањем. Оно што време не би требало да избрише је отворена комуникација, која кад нестане – тешко ју је по­ново оживети. Свакодневна разме­на информација око дневних обаве­за не значи да имамо добру кон­верзацију са партнером. Ако пре­ћуткујемо драгоцене податке о же­љама и очекивањима, када претпо­стављамо шта је друга страна хте­ла да каже, али и када конфликте не решавамо разговором већ повла­чењем, то полако гуши и угрожава везу.
Многи очекују да ће вољена особа схватити у чему је проблем, али то је готово немогуће.
Неизго­ворене речи и запостављени, нерешени конфликти само нас удаљавају. Не­када је заглушујућа тишина „најгла­снија”- понекад пуно говори о вези.
То што партнер ћути, не значи да не шаље поруку.
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли је свађакључ успешне везе, а љутња у тишини – рецепт за крај? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.