Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Okt.2023, 12:15

Маринакис: Сви смо желели да се дерби Олимпијакоса и Панатинаикоса заврши

Власник фудбалског клуба Евангелос Маринакис изјавио је да су његови играчи били спремни да наставе дерби меч осмог кола грчке Суперлиге против Панатинаикоса, преносе грчки медији. Фото: Танјуг/AP Photo/Petros Giannakouris Меч између Олимпијакоса и Панатинаикоса прекинут је синоћ у 53. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << минуту, пошто су навијачи домаћег тима погодили петардом фудбалера гостију Хуанкара. Њему је указана помоћ на терену, а потом је на носилима изнет са терена. Фудбалери Панатинаикоса су напустили терен, а главни судија Италијан Фабио Мареска је одлучио да прекине меч.
Неколико сати су трајали преговори између судија и представника два клуба, али меч на крају није настављен. Фудбалери Панатинаикоса су одбили да наставе меч, а главни разлог за то је био лоше стање фудбалера гостију Хуанкара, који је завршио у болници због проблема са слухом. У тренутку прекида резултат је био 1:1.
На удару навијача два клуба нашао се доктор Христос Гогос, који је дао процену стања играча и стручно мишљење, после чега је Мареска дефинитивно прекине меч. „Имам два разлога да будем разочаран и као председник Олимпијакоса и први човек Суперлиге. Све ово нас враћа уназад, то је лош преседан, који је започео Панатинаикос. Био сам три сата на терену, покушавао сам на све начине да нас смирим“, рекао је Маринакис, који тврди да му је доктор Гогос рекао да добија претеће поруке.
Маринакис је истакао да су играчи два тима желели да наставе утакмицу. „Играчима Олимпијакоса сам рекао: ‘Момци, будите спремни да наставимо утакмицу, добро нам иде, дали смо гол. Верујем да ћемо да добијемо меч, играћемо чврсто и исправно и победићемо’. Мислим да су и играчи Панатинаикоса желели да наставе меч, био је то велики дерби. Сви смо желели да се овај дерби заврши“, рекао је Маринакис.
Он тврди да је судија Мареска у записнику навео да је Панатинаикос напустио утакмицу. „Морамо да смиримо људе. Петарда о којој причамо, била је далеко од играча који су били поред терена. Било је било је много играча који су се загревали, они су су били ближи од овог броја три из Панатинаикоса. Рекао сам да немају сви исту осетљивост у ушима, то је реалност“, казао је Маринакис.
Доктор Христос Гогос је дао процену стања играча и стручно мишљење. „Судија Мареска је чекао моје мишљење. Да пријавим да ли је играч спреман или не да настави, а судијама се све објашњава на енглеском. Нисам могао да напишем то, јер се Хуанкару тек два сата после меча поправио слух. Играч је захтевао да се одраде одређени тестови који нису могли да се ураде на стадиону“, рекао је Гогос, који је додао да не навија ни за један од два атинска клуба.
F1: Luis Hamilton i Šarl Lekler diskvalifikovani posle trke za VN SAD u Ostinu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Маринакис: Сви смо желели да се дерби Олимпијакоса и Панатинаикоса заврши се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.