Агенција УН: Гази хитно потребно гориво

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Okt.2023, 10:21

Агенција УН: Гази хитно потребно гориво

Гази је хитно потребно гориво „као вода и храна“, саопштила је данас Агенција Уједињених нација за помоћ палестинским избеглицама (UNRWA), истичући да два конвоја помоћи која су овог викенда ушла у Газу једва да ублажавају страшно стање у Појасу Газе. Фото: Танјуг/AP Photo/Fatima Shbair Представница >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << UNRWA Тамара Алрифаи указала је за ЦНН да без горива неће бити могуће напајање постројења за десалинизацију воде како би се добила вода за пиће нити напајање болница и медицинских апарата.
Она је рекла да је хуманитарна помоћ која је ушла у Газу само „делић“ онога што је потребно, додајући да је ситуација „веома, веома тешка“.
Израел је раније саопштио да допремање горива неће бити дозвољено у Газу, због бојазни да би могло да дође у руке милитантне палестинске групе Хамас.
Bajden i papa Franja razgovarali o sukobu Izraela i Hamasa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Агенција УН: Гази хитно потребно гориво се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.