Да ли је други брак успешнији и јачи него први?

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Okt.2023, 09:00

Да ли је други брак успешнији и јачи него први?

Одавно су отишла у заборав та времена када је жена бирала једном за свагда. Фото: Pexels/Nghia Trinh Модерни морал задржава право на људске грешке и, сходно томе, разводе и нове бракове. Према статистичким подацима, више од 45% разведених људи се поново одлучује за брак. Више од 60% жена и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 40-45% мушкараца кроз неко време после развода поново стају на луди камен.
Али, хајде да анализирамо да ли је други брак успешнији и јачи него први.
Психолошка истраживања показују да је други брак успешнији и скоро увек јачи од првог, а то се дешава због неколико фактора: 1. Када је у питању први брак обично су то две младе и неискусне особе. Они су непомирљиви, нису спремни на уступке и нису спремни да прихвате навике партнера. Млади парови се често воде само емоцијама, што доводи до колапса њиховог брака. Одлука да се други пут одлуче за брак је добра јер су људи искуснији, имају избалансиран став и толерантнији су према својим партнерима.
2. Често се овај корак, брак, олако схвата у младости. Приликом избора партнера за будући брак, људи који су прошли кроз развод, погледају своје одлуке без журбе. Они добро размотре аргументе за и против и доносе зреле одлуке.
3. Од великог значаја је и старост партнера. Када особе имају 30-35 година почињу да осећају потребу за породицом. Они схватају вредност породице која ће бити њихова тврђава. Жене у овом узрасту схватају вредност љубави, у стању су да је изразе. Мушкарци се уморе од честих промена партнера и траже миран дом, где се од њега неће очекивати подвизи.
Важно је да схватите да посматрате вашег партнера као целину, која има много предности, али постоје и недостаци. Будите флексибилни и избегавајте непотребне свађе. Боље да се браните ћутањем у право време, него да клевећете једни друге офанзивним и потпуно непотребним речима. Не плашите се комплимената и похвала. Нека ваш супружник осећа да га цените. Стрпљење је кључ за успешан брак. Ви, такође, нисте савршени, тако да је толеранција неопходна у браку када се ради о недостацима вашег партнера.
Запамтите да добро расположење може спасити безизлазну ситуацију. „Осмех, господо, осмех!“.
Sedam zdravstvenih prednosti trčanja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли је други брак успешнији и јачи него први? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.