Рецепт дана: Кестен пире

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Okt.2023, 05:00

Рецепт дана: Кестен пире

Са доласком јесени долазе и јесењи плодови. Један од ових плодова је и кестен од којег се може направити неколико различитих јела, а овога пута доносимо вам рецепт за десерт од кестена, кестен пире. Фото: Pixabay/deluxtrade Састојци: 1 килограм кестена 0,5 литара млека 1 ванилин шећер 20 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << грама смеђег шећера 25 милилитара рума слатка павлака Припрема: Кестене прво кувајте у води око пола сата, а затим их огулите након кувања. Најбоље их је огулити док су практично вруће, па их држите поклопљене да би дуже биле топле. Од ољуштених кестена направите пире у шерпи, јер ће вам бити потребни за даље кување. У шерпу са кестен пиреом ставите млеко, шећер и рум и кувајте док се све не сједини и кестен пире упије млеко. Непрекидно мешајте, а ако вам се смеса учини претврда додајте још млека, ако је сувише ретка потребно је да кува дуже. Када кестени упију сву течност треба да се направи довољно густа смеса коју процедите кроз машину да бисте добили онај класични, препознатљиви облик кестен пиреа. Оставите да се охлади у фрижидеру. Ако не волите кестен пире јер вам није довољно сладак, једноставно додајте још шећера у смесу у једноставној припреми код куће. Уз то послужите кестен пире са шлагом, који можете додати колико желите.
Пријатно!
Kako nas trgovci „namame“ da potrošimo više novca?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Кестен пире се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.