Уколико волите да правите домаћи сок од парадајза доносимо вам детаљну рачуницу – ову цифру је потребно издвојити за његову производњу

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Okt.2023, 11:44

Уколико волите да правите домаћи сок од парадајза доносимо вам детаљну рачуницу – ову цифру је потребно издвојити за његову производњу

Долазак јесени означава и долазак неизоставног јесењег менија. Поједине домаћице су већ припремиле зимницу, а већина није још увек. Наиме, уколико правите домаћи сок од парадајза ове информације ће вам добро доћи. Фото: Wikimediacommons/Achim Schleuning Прошетали смо пијацом и маркетима и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << установили смо да цена парадајза зависи од места понуде, али и квалитета робе.
Свежи парадајз на пијацама ових дана достиже цену од 140 динара до 190 динара, док у одређеним маркетима осцилира између 170 динара до 260 динара.
За петочлану породицу, да би се добило око 70 литара куваног парадајза, потребно је да купите око 120 килограма свежег. Док се припреми за кување кало је у старту око 30 посто, а док прође и процесе кувања и врења још 28 посто.
Уколико нисте оставили флаше и чепове од прошле године, потребно их је набавити. Уколико ипак желите да купите нове флаше за сипање потребно је издвојити од 72 динара па навише за комад. За куповину мањих алуминијумских чепова потребно је издвојити од 10 динара до 40 динара, док је за веће моделе потребно издвојити од 65 динара.
Што значи да уколико узмемо просек цене парадајза од 200 динара за 120 килограма то је 24.000 динара.
За куповину 70 литарских флаша просек цене је 70 динара и то је 4.900 динара. За куповину чепова с просеком цене од 40 динара потребно је издвојити 2.800 динара. Што значи да у просеку за петочлану породицу трошкови самосталне производње су 31.700 динара.
Brza pruga do Hrvatske imaće i nadvožnjake za životinje – od Beograda do Šida takođe brzinom od 200km/č

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Уколико волите да правите домаћи сок од парадајза доносимо вам детаљну рачуницу – ову цифру је потребно издвојити за његову производњу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.